Isnin, 6 April 2009

kek peach terbalik


Bahan-bahan:

250gm tepung naik sendiri

250gm mentega

250gm gula

5 biji telur

1/2 tin air peach dalam tin

1 sudu kecil esen vanila

sedikit gula perang


Cara-caranya:


  1. Pukul mentega + gula hingga kembang.

  2. Masukkan telur + esen vanila.

  3. Masukkan tepung diikuti dengan air peach.

  4. Pukul sebati.

  5. Lenser loyang pembakar dengan mentega dan sapukan gula perang menutupi loyang.

  6. Susunkan buah peach dalam loyang.

  7. Masukkan bahan yang dah dipukul sebati tadi.

  8. Bakar selama ><45min><175.c.

2 ulasan:

  1. sedap ke idak kek peach tuuu

    BalasPadam
  2. sedap ler...itu antara kek yang paling senang dan sedap..

    BalasPadam